risgryta med kyckling

 
En čorba med ris, kyckling och potatis. Räknade inte antal portioner men räcker väl för ca 5 pers skulle jag gissa. 
  • 500 g kyckling
  • 2 stora potatisar
  • 1 medelstor gul lök
  • 1 morot 
  • 1-2 tomater
  • 50 g margarin
  • 1,5 dl ris
  • 12 dl hett vatten
  • 1 msk persilja
  • Vegeta, paprikapulver, salt, svartpeppar
Förbered alla ingredienser: strimla kycklingen, skala potatisen och skär den i mindre bitar, skala och finhacka löken, skala moroten och skiva den i mindre bitar, hacka tomaten smått. Låt margarinet smälta i en kastrull. Stek kycklingköttet och krydda det med vegeta samt paprikapulver. Bryn tills kycklingen är genomstekt. Rör ner lök, morot och tomat - bryn i några minuter. Tillsätt potatis och låt alltihop bryna ihop under omrörning. Krydda med mer vegeta och paprikapulver. Rör ner vatten allt eftersom, inte allt på en gång. Sänk temperaturen efter ett tag, rör ner ris (skölj av det först) och häll sedan över resten av vattnet. Låt koka på svag värme tills allt blir mjukt. Rör ner persilja. Smaka av med salt/peppar. 

Kommentarer
Postat av: Anonym

Nida när du gjorde schweizernötkakan vad var det för form du använde? :den såg ut att passa perfekt :)

Svar: En tårtform med löstagbar kant, ca 23 cm i diameter tror jag :)
Nida V.

2013-09-19 @ 21:12:08
Postat av: Anonym

Gillar dina recept! Har testat de flesta och de har funkat utmärkt för mig alhamdulillaah. Undrar bara om du har någon bra recept på kärleksmums? Finns så många där ute vet ej vilken jag ska köra på.

Svar: Det här recpetet har jag i en receptbok och brukar använda det;Sätt ugnen på 200 grader. Klä en ugnslångpanna med bakplåtspapper. Smält 200 g smör och låt det svalna. Vispa 5 ägg och 4 dl socker pösigt. Blanda 4 dl vetemjöl, 1 dl kakao, 2 tsk bakpulver och 2 tsk vaniljsocker. Sikta ner det i smeten. Tillsätt smör och 2 dl mjölk. Rör till en jämn smet. Häll smeten i långpannan. Grädda mitt i ugn 20-25 min.
Glasyr: Smält 75 g smör till glasyren och blanda ned 0,5 dl starkt kaffe, 4 dl florsocker, 2 msk kakao och 2 tsk vaniljsocker.
Bred ut glasyre över den avsvalnade kakan och strö över kokosflingor.
OBS: jag brukar använda dubbla ingredienser till glasyren för annars blir det så lite, räcker inte!
Nida V.

2013-09-21 @ 18:21:52
Postat av: Anonym

Du får ursäkta min dumma fråga men när du baka blåbärspaj( ska baka det next week) ska blåbären vara frysta? :)

Svar: Nej man kan köra med färska men frysta funkar lika bra, dock ska de ju inte vara totalt nedfrysta i en klump, men de tinas upp ganska snabbt :)
Nida V.

2013-09-22 @ 08:09:11
Postat av: Anonym

Om du kollar tillbaka på schweizerkakan bilden du la upp vad är det för form om ligger under den? :)

Svar: Det är en tårtform med löstagbar kant, man lyfter bort kanten och då är bara bottnet av formen kvar.
Nida V.

2013-09-22 @ 19:31:01
Postat av: Mirela

Cao. Heter Mirela och följer din blogg. Letade efter recept och kom in på din blogg. Måste få säga att dt är kul att följa dig och bosniska recept. Är från Bosnien men har svårt att göra bosnisk mat. Vill så gärna lära mig. Man får inspiration och vågar!

Svar: Dobro dosla na moj blog, hoppas du kommer hitta många recept du gillar :)
Nida V.

2013-09-24 @ 10:23:03
Postat av: Cathrine

Hej! Jag undrar vad du använder för sorts ris till denna corba? Och även till kycklingen me ajvarris?

Tacksam för svar här!

Svar: Antingen jasminris eller basmatiris eller blandat (hälften/hälften). Använder i princip ingen annan ris. Men tror säkert det går bra med andra sorter också!
Nida V.

2013-11-20 @ 07:27:58
Postat av: Louice

Gillar dina recept!
Men undrar vad vegeta är för något, en krydda? vart köper man det?

Svar: Tack! Ja precis, det är en slags allkrydda (kryddblandning) från Balkan. Finns i de flesta mataffärer, såhär kan den se ut:
https://www.mathem.se/varor/piffi-allkrydda/vegeta-allkrydda-1kg-podravka
Nida V.

2015-06-29 @ 12:54:42

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Matbloggstoppen

RSS 2.0