lax med champinjoner i dillsås


Det här är egentligen samma recept som detta, bara att jag inte orkade köra i stekpanna den här gången och ville testa i ugn (busenkelt) samt att jag hade i champinjoner som jag hade över. Hade gärna haft i flera champinjoner om jag haft.
- 4 st laxfiléer
- Champinjoner
- Créme fraiche
- Vispgrädde
- Dill (mycket dill)
- Salt och citronpeppar
Värm ugnen till 200 grader. Rör ihop créme fraiche, vispgrädde, dill och kryddor i en bunke. Skär varje laxfilé i tre bitar. Lägg i en smord ugnsform och krydda med citronpeppar. Skiva över champinjoner. Ställ in i ugnen i ca 5 min. Ta ut formen och häll över dillsåsen. Ställ tillbaka in i ugnen i ytterligare 10-15 min. Servera med potatismos eller kokt potatis.
Vet inte riktigt hur mycket créme fraiche/vispgrädde jag brukar ha i, ett par dl i alla fall - men kör på ett ungefär så mycket sås man vill ha och smaka sen av med dill och kryddor :)
Kommentarer
Trackback