tigerkaka

 

Ett fikabröd som går att mixa ihop på bara några minuter. Det är egentligen en sockerkaka som får lite kakao i sig och vips så blir det en tigerkaka istället!

  • 3 ägg
  • 2,5 dl strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 50-75 g smör/margarin
  • 1 dl mjölk
  • 2 tsk bakpulver
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 msk kakao + 1 msk vatten

Smörj och bröa en sockerkaksform. Sätt ugnen på 175°C. Smält smöret i en kastrull och häll i mjölken. Vispa ägg, socker och vaniljsocker vitt och pösigt. Rör ner smöret och mjölken och vispa. Tillsätt vetemjölet blandat med bakpulver och vispa ordentligt. Häll 2/3 av smeten i formen. Vispa sedan ner kakao och vatten i resten av smeten, häll sedan även den i formen. Rör om lite lätt med en gaffel i formen så färgerna blandar sig. Grädda i 175° i ca 35 minuter. Låt kakan svalna i formen en liten stund, stjälp sedan upp den.  


Kommentarer
Postat av: Anonym

Hej!

Hoppas att du tycker det är okej att jag frågar en sak angående religion.. detta pga att du verkar insatt :)
Tänkte fråga angående zekat och vitr. Jag har läst på lite men förstår ej riktigt på bosniska allt.. om du kan ta det lite på svenska? När ger man zekat och när ger man vitr? Hur mycket?
Tack på förhand !

2012-07-18 @ 18:16:36
Postat av: Azra C

You are my inspiration Nidic. :*

Svar: <3
Nida V.

2012-07-19 @ 11:07:38
Postat av: E

Hej, tänkte fråga om du har något recept på nasu baklavu ?Tänkte nämlingen försöka mig på det za bajram :)

Svar: Nej tyvärr :/ nisam je nikad sama pravila do sad haha. Kan ta mammas recept (hennes är supergoda) al ona je sad u Bosni .. kan däremot tipsa om en bra receptsida na nasem www.coolinarika.com, trazi tu baklava så kommer det säkert upp massa olika recept :)
Nida V.

2012-07-25 @ 21:55:40

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Matbloggstoppen

RSS 2.0