stekt biff i svampsås


Här kommer ett tips på en lite lyxigare middag man kan unna sig hemma. Stekt biff i svampsås serverade jag med hasselbackspotatis (recept här), samt vitlöksbröd vars smak passade fint ihop och sallad som tillbehör. Plus en enkel efterrätt efteråt. Vips fick vi en romantisk finmiddag och välkomnade matkoman med stor aptit!
Steken
- 500 g ryggbiff
- Smör för stekning
- Salt & svartpeppar
- 200 g champinjoner
- 1 gul lök
- 2 msk kalvfond/oxfond
- 3 dl grädde
- ½ dl creme fraiche
- ½ dl vatten
- 1 msk tomatpuré
- ½ msk soya
- ½-1 msk idealmjöl
- Salt & svartpeppar
Ligger nu i min receptmapp.
Har du tips på enkel (så man inte står i köket hela dagen) men god mat till gäster, cirka 10 pers...? Nas narod, hehe :)
Man ska tydligen vira in köttet i aluminiumfolie ett tag efter stekning.. Det gjorde något så att det blev något :P (Minns inte men du kanske har hört detta innan? Vet att det smakade supergott när älsk tillagade köttet iaf och då hade han gjort bl a detta..)