ryska hattar (ahmedije)
- 4 ägg
- 2 dl socker
- 1 dl olja
- 1 dl varmt vatten
- 4 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 2,5 msk kakao
- 5 dl mjölk
- 8 msk vetemjöl
- 4 msk socker
- 1,25 msk vaniljsocker
- 250 g margarin
- 3 dl florsocker
- 2,5 msk olja
- 100 g mörk blockchoklad
- Kokosflingor
Åååh du är BÄST! Tack! :D så länge jag velat göra dem här men inte vågat haha aldrig hittat bra recept men dina recept är bäst, ska testa i veckan!
Hej Enida! Du hade ett recept förut på din gamla blogg som jag gärna skulle vilja ha! Det va en kaka med kokskräm! Man gjorde först en botten sen så hade man på kokskräm å sen på med smet! Hoppas du förstår vad jag menar! Vore snällt om du ville skriva om den! Så fruktansvärt god!:)
As salamu aleikum!
Jag gjorde dessa god bitar igår, och de blev verkligen en hit här hemma med! Hehe! Tack för receptet, de blev super. Nästa gång funderar jag på att göra de i små rutor ist, bara för att prova! :-)
M: Nu kom jag på vilken du menade, kokosove kocke måste det ju vara. Efter lite febrilt letande hittade jag faktiskt receptet också! ;) jag har det dock nedskrivet bara på bosniska fast har gjort om måtten till svenska också där det behövdes ser jag.
Biskvit:
• 4 jaja
• 12 žlica šećera (knappt 2 dl)
• 12 žlica brašna (ca 3 dl) + 1 prašak za pecivo (ca 2 tsk)
• 1 dl mlijeka
• 1 dl ulja
• 2 žlica kakaa (ca ½ dl)
Krema:
• 1/2 l mlijeka
• 10 zlica šećera (ca 1½ dl)
• 3 žlice brasna (ca 1 dl)
• 100 g kokosa
Čokoladna glazura:
• 150 g čokolade za kuhanje
• 50 g margarina
• 2 žlice mlijeka
• kokos u prahu za posipati
Biskvit:
Izmiksaj 4 jaja u snijeg (bjelanke), dodaj zumanjke. Dodaj secer, ulje i brasno s praskom. Smjesu podijeli u dva dijela i u jedan dodaj kakao i mlijeko. Prvi dio tijesta (zuti ili crni po zelji) uliti u tepsiju (25x35 cm) namazanu s maslacom i pobrasnjenu. Zapeci malo, ne skroz (ca 10 min).
Krema:
U medjuvremenu zakuhaj mlijeko sa secerom, brasnom i kad se malo zgusne dodaj kokos. Mijesaj dok ne zakuha i zgusne se.
Biskvit:
Iz rerne izvadi tijesto koji je napola pecen. Preliji prekrij ga ravnomjerno kremom. Na kremu rasporedi drugi dio biskvita. Vrati u rernu da se ispece do kraja (na 180c oko 40 min).
Glazura:
Pecen kolac po želji preliti glazurom, sačekati da se na pola ohladi i posuti kokosovim brašnom.
Note; lite mer av allt eller lite mindre bakplåt för att få dem större i höjden .
Ooh! Det va den! Hvala ti puno! :)
När jag gör fyllningen blir det klumpar i krämen när jag häller i mjölblandningen trots att mjölken kokat upp. Vet du vad det kan bero på?
Jag tog mjöl + 1dl mjölk och blanda noga och blev ändå klumpar. Sedan tog jag mjöl och mjölk och vispa det så det blev helt slätt inte en enda klump och ändå blev det klumpar..
Ja, jag gjorde det men hjälpte inte riktigt får väl prova mig fram nästa gång :) tack ändå!
Selam, alltså ser verkligen fram emot och testa detta receptet. Dina bloggrecept ser för övrigt riktigt lockande ut. Kommer nog ta en hel del inspo härifrån. Hvala <3
(Btw, rätta mig om jag har fel men antar att det är vår Bemuf Enida som står bakom bloggen. Coolt!)