chokladtårta med geishafluff och hallonmousse




Jag tror bilderna talar rätt bra för sig själva, eller hur? Text behövs inte, förutom receptet förstås! För att milda ut chokladsmaken då tårtan till största del består av choklad (chokladbotten, geishafluff och täckt med chokladganache) så hade jag i hallonmosse som en andra fyllning. Det blev så gott, och även en matchande rosa fyllning till min dekoration fick jag.
- 5 st ägg
- 2 dl socker
- 1 dl potatismjöl
- 1 dl vetemjöl
- 1/2 dl kakao
- 3 tsk bakpulver
- 200 g geishachoklad
- 3 dl vispgrädde
- 2 dl vispgrädde
- 1 msk florsocker
- 1 tsk vaniljsocker
- 200 g hallon, ca
- 150 g mörk choklad
- 1 dl vispgrädde
- 35 g smör
Mashaallah vilken FIN!
Heej. Hur menar du med att skära den i tre lager?
Åh vad gott det ser ut! Ska definitivt testas. Men vad menar du med 200 geishachoklad? 200 g eller 200 chokladbitar geisha?
Wow 200 geishachoklad, thats a lot hun ;)
Älskar att det står ''jag älskar dig'' på tårtan! MashAllah, mummms
Bas izgleda jummmmy!!! Vilken mörk choklad använde du? Och ska det vara vanligt eller osaltat smör? :))
Den ser riktigt god ut :) Ksn man använda köpta tortbåttnar?
Jag undrar om man ska vispa mörka choklad ganachen?
Hej!
Hur ska man göra med geishachokladen och vispgrädden?
Förstår inte, ska jag värma grädden och sätta i chokladen i samma kastrull och sedan låta stå i kylen under natten och vispa nästa dag?
Tack på förhand, tårtan ser jätte god ut!
ÅHH VAD GOTTTTTTTTTTTTTTT
Vad duktig du är, mashaAllah! Som du ser har jag just läst igenom massa inlägg och bombar med kommentarer! Uppskattar redan din blogg trots att jag bara läst en liten liten del, mycket fina recept mashaAllah :)
Upravo mi se kora pece u rerni i filovi su u frizderu, sutra mi mami rodjendan pa hållaj tummarna da ce mi ici kako treba :D
Åh! Ispalo je super! Izabrala sam isti ukras kao ti, jer se bas fino slaze sa filom od malina, samo sto sam napisala cestiku i koristila bijele one "bisere". Evo uploadirala sam i sliku: http://tinypic.com/view.php?pic=2ldzt0&s=4
Tusen miljoners tack för ännu ett fantastiskt recept, mama se sturila! :) :)
Kan man göra blåbärs mousse,byta ut hallonet mot blåbär?
Hur många personer räcker tårtan till?
Du skriver att man ska pensla tårtbottnarna för att de ska bli saftigare, när och med vad för saft ska man använda? :) Tack för ett supersmarrigt recept!