korvgifflar

 
Bakade kiflice med korv i - barnsligt gott och alla tuggade ihjäl sig så de försvann i ett nafs! Recept här - enda skillnaden är att jag hade sesamfrön på istället för havssalt. Och korv i, förstås. Korven ska man helst koka först för annars hinner de inte bli klara i ugnen. Sedan rullar man in dem i gifflarna och gräddar dem - svårare än så är det inte.

Kommentarer
Postat av: Azra

Selamun alejkum,masaAllah bas super izgledaju.Moze li sta drugo umjesto obicnog mlijeka,(mislim na recept)?Mozda nisi ti probavala praviti al ja nesto kontala sa havre?Sta ti mislis?

Svar: Alejkum selam, hvala! Kako mislis have umjesto obicnog mlijeka - ili mislis umjesto brasna? Iskrena da budem meni su kiflice najukusnije ovako s obicnim (nezdravim) brasnom, ali sigurno moze i drugacije :)
Nida V.

2013-01-03 @ 23:54:51
Postat av: Azra

Ah nisam napisala havremjölk,mislila sam na mlijeko.Posto ne koristim ja obicno mlijeko.Ali vjerovatno nije isto kao sa mlijekom.

Svar: Ja odma pomislila na havregryn il da hoces crno brasno, nisam ni skontala da ima nesto sto se zove havremjölk hehe.. my bad! Iskrena da budem, ne znam koja je razlika izmedju obicnog mlijeka i tog pa ne mogu reci. Al probaj s vodom, ili voda + taj havre u kombinaciji!
Nida V.

2013-01-06 @ 19:45:33

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Matbloggstoppen

RSS 2.0