fyllda paprikor med köttfärs och potatis

 
Det här är inte de klassiska bosniska "punjene paprike" men vem har sagt att punjene paprike (fyllda paprikor) inte går att variera i all oändlighet? Här är ett recept med potatisfyllning, den här gången körde jag köttfärs- och potatisfyllning. 
  • 4 potatisar, ca
  • 1 gul lök
  • 500 g köttfärs
  • 1 morot
  • 6 paprikor
  • Vispgrädde
  • Creme fraiche
  • Salt, peppar, vegeta, paprikapulver, kött- och grillkrydda
Skala och tärna potatisen smått, "salta" med vegeta. Skala och finhacka löken. Bryn färsen med lök i olja i en stekpanna, krydda med salt, peppar och kött- och grillkrydda. Skala och riv moroten, blanda ner den med färsen. Tillsätt potatistärningarna och bryn alltihop en kort stund, krydda med paprikapulver. Smaka av så köttet är tillräckligt salt. Tvätta och rensa paprikorna (skär bort stjälken på toppen). Fyll dem med köttfärsfyllningen och avsluta med att hälla i lite vispgrädde i varje paprika så det rinner ner i fyllningen. Lägg i en smord, ugnssäker form. Blir det fyllning över så lägg runt paprikorna. Häll över mer vispgrädde över paprikorna och fyllningen runtom. Grädda mitt i ugnen på 200-225 grader tills paprikan och potatisen är klar, minst 45 min. Bre över en klick creme fraiche mot slutet av gräddningstiden.
 
PS. Det gör inget om det blir lite bränt som t.ex. den gula paprikan på bilden ovan, det är oftast det "yttersta skinnet" som man lätt drar av sen ;)

Kommentarer
Postat av: Emily

Vilka bra recept du har i bloggen, har lagt till dig i mina favoriter på datorn :)

2013-09-27 @ 21:09:37
URL: http://ilame.blogg.se
Postat av: Turk på burk

Masaallah gillar din blogg mkt! Fortsätt blogga insaallah, får mkt inspiration av dig :))

2013-09-27 @ 21:19:48

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Matbloggstoppen

RSS 2.0