klassiska köttfärsbiffar

Klassiska köttfärsbiffar utan några konstigheter görs på ungefär samma smet som köttbullar.
Köttfärsbiffar
- 500 g nötfärs
- 0,5 dl ströbröd
- 1 dl mjölk (vatten går också bra)
- 1 gul lök
- 2 vitlöksklyftor
- 1 ägg
- 1 dl hackad persilja
- 1,5 tsk salt
- 1,5 krm svartpeppar
- Paprikapulver, grillkrydda
- Mjöl att rulla runt i
Blanda ihop ströbröd med vätskan, låt svälla några minuter. Rör ner färsen i ströbrödet och blanda med riven lök, pressade vitlöksklyftor och ägg. Rör ner färsk eller fryst hackad persilja. Krydda med salt, peppar, paprikapulver och grillkrydda. Låt stå ca 30 min i kylen. Forma till biffar, gör dem gärna lite plattare än tänkt då de krymper ihop lite och blir tjockare under stekning. Rulla i mjöl och stek på medelvärme i smör eller olja. Servera med kokt potatis/potatismos och brunsås.
Kommentarer
Postat av: bakbloggen
Ett tips ako nisi prije probala, stavis jedan krompir u meso,al ga izrendas na onu sitnu stranu, punoo bude socnije :-)
Svar:
Nida V.
Postat av: bakbloggen
Ma nebi ni meni nikad naumpalo al to jela kod svekrve pa zato al je stvarno ukusno, mozes stavit dva mala krompira il jedan veliki :-D
P.S, Gdje nam je Merima, nema je na FB i na IG :-/
Trackback