sutlija


Detta är en slags risgrynsdessert som är typisk för Bosnien, i synnerhet under Ramadan - endast då jag faktiskt kommer på att göra den :) den är god att avsluta iftar med men även uppfriskande till sehur. OBS förväxla inte detta med risgrynsgröt, smakar inte likadant då gröt är mer matigt och detta är mer desert. Mitt recept på risgrynsgröt har ni här.
  • 1-1,5 dl grötris
  • 3 dl vatten
  • 1 l röd mjölk 3%
  • 5 msk strösocker (mer eller mindre beroende på hur sött man vill ha det)
  • 1,5 tsk vaniljsocker
  • Ev lite mjöl

Skölj av riset och koka upp det på låg värme i vattnet så att det blir mjukt. Vattnet kommer att dunsta bort, häll då i mjölken (gärna lite i taget och inte allt på en gång) och koka upp på låg värme. Rör om med jämna mellanrum för att det inte ska brännas vid. Rör ner socker och vaniljsocker. Koka tills det tjocknar (men inte helt, ska inte vara lika tjockt som risgrynsgröt). Koka hellre längre tid på lite lägre värme än kort tid på het platta. Man kan även röra ner lite mjöl för att få mjölken fastare så att den inte blir så rinnig sen utan mer puddinglik. Häll upp i portionsskålar medan det är varmt. Låt svalna och ställ i kylen. Serveras kall.


Kommentarer
Postat av: Junitjej

Det ser gott ut!

2015-06-27 @ 21:20:18
URL: http://www.junitjejen.se
Postat av: Anonym

Gott! Vi har också det men det är mer en efterrätt i syd Asien:)!

2015-06-30 @ 18:20:05
Postat av: Anonym

Kan du inte lägga ut recept på halva?

Svar: Jag har faktiskt aldrig gjort halva.. Är inga fan av det här hemma hehe. Men om jag provar nån gång lägger jag såklart ut receptet. Googla så hittar du kanske nåt bra, prova coolinarika :)
Nida V.

2015-07-01 @ 23:53:54

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Matbloggstoppen

RSS 2.0